Για το φλέγον ζήτημα του VAR τοποθετήθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, τονίζοντας πως θα πρέπει να επεμβαίνει μόνο σε ξεκάθαρα λάθη.

Ο Ροσέτι μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» και σχολίασε ότι το βίντεο ριπλέι δεν θα πρέπει να αλλάζει τις αρχικές αποφάσεις των διαιτητών στις περιπτώσεις των οφσάιντ για μερικά εκατοστά, όταν δηλαδή απαιτούνται αρκετά λεπτά για να διαπιστωθεί η ακριβής θέση ενός ποδοσφαιριστή.

«Θέλουμε το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος. Δεν θέλουμε το VAR να… διαιτητεύει τα παιχνίδια. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ισχύει η απόφαση του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε ο Ροσέτι.

«Οποιοδήποτε μέρος του σώματος, εκτός των χεριών, που βρίσκεται πιο κοντά στην εστία σε σχέση με τη μπάλα και ανήκει στον τελευταίο αμυνόμενο παίκτη υποδεικνύεται οφσάιντ. Θεωρητικά, ένα χιλιοστό είναι αρκετό. Αν, όμως, χρειάζονται αρκετά λεπτά και πολλές γραμμές για να διευκρινιστεί αν υπάρχει οφσάιντ μερικών εκατοστών, τότε είναι καλύτερα να μην αλλάζει η απόφαση που ελήφθη μέσα στο γήπεδο» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Ροσέτι τόνισε, επίσης, ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη λάθους για να χρησιμοποιηθεί το VAR.

«Το VAR απονέμει δικαιοσύνη, αλλά δεν θα πρέπει να αλλάζει το πνεύμα του αθλήματος και τη ροή του αγώνα. Αν έχει γίνει λάθος, δεν θα πρέπει να απαιτούνται περισσότερα από 27 δευτερόλεπτα για να διαπιστωθεί και να υποδειχθεί. Αν οι διακοπές είναι πολύ μεγάλες, αν χρειάζονται 10 ή 15 ριπλέι ή τέσσερις – πέντε διαφορετικές κάμερες, τότε προφανώς δεν είναι εξόφθαλμο λάθος, αλλά μια αντικειμενική ερμηνεία την οποία το VAR δεν χρειάζεται να διορθώσει» ανέφερε ο Ιταλός.