Άνταμ Τσέριν και Γιασμίν Κούρτιτς ξεχώρισαν στην φιλική νίκη της Σλοβενίας επί του Μαυροβουνίου με 1-0.

Η Εθνική Σλοβενίας έδωσε σήμερα την τελευταία φιλική αναμέτρησή της για τη φετινή χρονιά απέναντι στο Μαυροβούνιο εντός έδρας. Ένα ματς που μόνο για φιλικό δεν έμοιαζε, λόγω των πολύ δυνατών μονομαχιών.

Άνταμ Τσέριν, Γιασμίν Κούρτιτς, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και Άντραζ Σπόραρ ξεκίνησαν βασικοί.

Ο Άνταμ Τσέριν αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα (έγινε αλλαγή στο 93΄) και έκανε την διαφορά. Βοήθησε πολύ στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας από τους Σλοβένους ενώ μάλιστα έφτασε και κοντά στο γκολ. Στο 35ο λεπτό του αγώνα Βέρμπιτς – Τσέριν έπαιξαν το 1-2, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τον κίπερ του Μαυροβούνιου να διώχνει δύσκολα και να μην επιτρέπει στον παίκτη του Παναθηναϊκού να χριστεί σκόρερ.

Εξίσου καλός ήταν και ο χαφ του ΠΑΟΚ, Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος με τον Τσέριν αποτελεί το δίδυμο στα χαφ. Και αυτός βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ δεν επέτρεψε μαζί με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στο transition. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον όταν χρειαζόταν και η συνεργασία τους ήταν κάτι παραπάνω από αρμονική. Και οι δύο συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να έρθει η φιλική νίκη.

Ο Άντραζ Σπόραρ από την άλλη αγωνίστηκε και αυτός βασικός. Είχε 2-3 καλές στιγμές, ωστόσο δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά στο σημερινό ματς. Στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά κινητικός, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει όπως έκανε στο προηγούμενο φιλικό.

Τέλος, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς αγωνίστηκε 81 λεπτά και ήταν αρκετά θετικός. Είχε κάποιες καλές ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς βέβαια να χάσει κάποια ευκαιρία. Θετικό το πρόσημο από την παρουσία του.