Ο αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας, Τιμ Σπαρβ, ύψωσε τη φωνή του για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο Κατάρ και την κατασκευή των γηπέδων για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Με άρθρο του ο πρώην άσος της ΑΕΛ και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας επιχειρεί να στρέψει την προσοχή της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης στις άθλιες συνθήκες εργασίες στην κατασκευή των γηπέδων για το Μουντιάλ του Κατάρ.

«Προς όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Προς όλους τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους.

Στην πραγματικότητα, προς όλους όσοι απλά ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κρατήστε την συζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ζωντανή.

Συνεχίστε να ενώνετε την φωνή της σας για να υποστηρίξετε τους ξένους εργάτες. Γράψτε, δημιούργηστε μπλογκ, κάντε tweet. Δημοσιεύστε δηλώσεις. Μιλήστε. Πιέστε το Κατάρ και την FIFA.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, είμαι σε ένα προσωπικό ταξίδι για να μάθω περισσότερα για την κατάσταση στο Κατάρ. Δεν είμαι ειδικός, αλλά ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας, γνωρίζω ότι σύντομα ίσως κληθώ να παίξω σε γήπεδα που για να γίνουν στοίχισαν ανθρώπινες ζωές.

Θέλησα να μάθω περισσότερα. Μίλησα ο ίδιος με κάποιους εργάτες. Και μπορώ να σας πω ότι νιώθουν υποστήριξη από το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται» γράφει ο Σπαρβ.

Δείτε όλο το άρθρο του εδώ.