Η UEFA δεν αλλάζει την άποψη της και πιέζει, ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι βέβαια που δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις χώρες, καθώς δεν θέλουν να ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των όσων γίνονται εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν σε πρόσφατη του συνέντευξη στην “Corriere della Siera” τόνισε πως αν δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τότε οι ομάδες θα έχουν τεράστιες οικονομικές απώλειες.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το αντίκτυπο θα είναι τραγικό για τους συλλόγους και τις λίγκες, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση».

Για την πιθανότητα το Champions League και το Europa League να διεξαχθούν τον Αύγουστο ανέφερε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».