Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, σχολίασε την κατάσταση στην Ουγγαρία και την παρουσία 16.000 φιλάθλων στο UEFA Super Cup, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν με αφορμή τον αποψινό τελικό του Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Σεβίλλη υπερασπίστηκε την απόφαση της UEFA να διατεθούν 16.000 εισιτήρια στο χωρητικότητας 67.155 θέσεων «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, ενώ παραδέχθηκε πως ακόμη είναι νωρίς για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Το ευκολότερο πράγμα θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα και να περιμένουμε. Όταν δεν κάνεις τίποτα αποφεύγεις τα λάθη. Έτσι όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Θέλουμε να φέρουμε την ελπίδα με την παρουσία του κόσμου στο Super Cup», ανέφερε ο «ισχυρός άνδρας» της UEFA σημειώνοντας όμως πως: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τίποτα για την παρουσία οπαδών στα μελλοντικά ευρωπαϊκά ματς, Οι οπαδοί είναι απαραίτητο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα για αυτό το θέμα».

Ο Τσέφεριν παράλληλα ανέφερε πως οι πέντε αλλαγές για κάθε ματς θα ισχύσουν μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ αποκάλυψε πως οι τελικού του Nations League θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο Οκτώβριο. Μέχρι στιγμής Ιταλία, Ολλανδία και Πολωνία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διοργάνωση τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κορωνοϊός «καλπάζει» στην Ουγγαρία και ως εκ τούτου υπάρχει έντονη ανησυχία για το πείραμα της UEFA. Μάλιστα η γερμανική κυβέρνηση έδωσε οδηγία στους οπαδούς της Μπάγερν να μην επισκεφθούν την Βουδαπέστη για το Σούπερ Καπ λόγω του υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.