Για τη λειτουργία του VAR στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, αλλά και τα παράπονα που έχουν να κάνουν με τις παραβάσεις για το χέρι μίλησε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «AS» έδωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σ΄αυτή ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μίλησε για το VAR και την χρήση του, ενώ μεταξύ άλλων έσπευσε να εκφράσει τα παράπονα του για ορισμένους κανόνες διαιτησίας, όπως αυτός που έχει να κάνει με το χέρι.

«Το VAR λειτουργεί σε αγώνες της UEFA. Στο Euro ήταν πολύ καλό, το ίδιο και στο Champions League και στο Europa League. Το μόνο πράγμα για το οποίο έχω αμφιβολίες είναι ο κανόνας του χεριού. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περίεργων καταστάσεων, όπως όταν η μπάλα χτυπάει έναν παίκτη στο κεφάλι και μετά πηγαίνει στο χέρι του.

Για παράδειγμα, ο Φίγκο μου είπε κάποτε ότι αν υπήρχαν αυτοί οι κανόνες όταν ήταν παίκτης, θα έπρεπε να πετάξει την μπάλα στο χέρι του αντιπάλου για να κερδίσει φάουλ. Είναι δύσκολο για τους παίκτες αν τιμωρείται κάθε επαφή με το χέρι. Που να τα βάλουν; Δεν μπορείτε να παίξετε με τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και πρέπει να το συζητήσουμε περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά στα λεγόμενα του ο πρόεδρος της UEFA.