Κατηγορηματικός πως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους θα αποβληθούν από τις διοργανώσεις της UEFA αν επιμείνουν στη δημιουργία της European Super League ήταν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και στράφηκε ξανά εναντίον των Φλορεντίνο Πέρεθ, Ζοάν Λαπόρτα και Αντρέα Ανιέλι για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν για τη δημιουργία της νέας Λίγκας.

Ο Τσέφεριν επανέλαβε πως η απειλή για αποκλεισμό των τριών ομάδων υπάρχει ακόμα εφόσον αυτές επιμείνουν στα σχέδιά τους.

«Οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους θα λάβουν τις πιο αυστηρές ποινές. Νομίζουν ακόμα ότι η European Super League υφίσταται. Είναι οι ομάδες που απειλούνται περισσότερο με αποκλεισμό από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ» είπε ο Τσέφεριν, ο οποίος απάντησε και στις κριτικές που υπάρχουν για το γεγονός ότι το νέο φορμάτ του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει περισσότερα παιχνίδια.

«Οι παίκτες και οι προπονητές ζητούν λιγότερα παιχνίδια. Μπορεί να γίνει αυτό, όμως θα μειωθούν και οι απολαβές τους, για να γίνει απόλυτη προσαρμογή στα δεδομένα… Δεν γίνεται να παίζεις λιγότερο και κάθε φορά να παίρνεις περισσότερα χρήματα…» ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της UEFA.