Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε εκτενώς στην τιμωρία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την τραγική αφορμή του θανάτου του Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, λίγες ώρες πριν το ματς με την ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη στο «n1info.si» και η σχετική ερώτηση είχε να κάνει με το αν συμφωνεί με την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών της κροατικής ομάδας στα εκτός έδρας και αν τελικά θα έπρεπε να αποκλειστεί, όπως ζητούσαν οι Έλληνες.

«Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πήραμε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός και η ομάδα της Ντινάμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν. Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή; Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;».
Για το πως θα μπορούσε να καταπολεμηθεί περισσότερο ο χουλιγκανισμός: «Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί με τις αστυνομικές αρχές κάθε κράτους. Μετά το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα, η κροατική αστυνομία ενήργησε επαγγελματικά, όπως και εκείνοι των Μαυροβουνίου και Αλβανίας. Παρακολουθούσαν συνεχώς την κατάσταση και ενημέρωναν συνεχώς τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Είναι τραγικό που πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο για να ξυπνήσουμε όλοι μαζί. Αλλά, το κλειδί πιστεύω ότι είναι η βοήθεια των κρατών για να αναλαμβάνουμε δράση. Εάν δεν μας βοηθήσουν οι χώρες, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τιμωρούμε τις εθνικές ομάδες».
Αναφορικά με το πότε πιστεύει ότι θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Τσέφεριν ήταν λακωνικός και ξεκάθαρος: «Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος».