Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», έχει προγραμματιστεί για σήμερα συνάντηση στη Ζυρίχη μεταξύ του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και του ομολόγου του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Θέματα της συνάντησης είναι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία και η μεταρρύθμιση του αγωνιστικού προγράμματος του ποδοσφαίρου που πρότεινε η FIFA, τα οποία βρίσκονται ήδη υπό μελέτη και με προοπτική έγκρισης τον Δεκέμβριο.

Οι θέσεις είναι πολύ διαφορετικές, καθώς η UEFA φοβάται ότι το νέο καλεντάρι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις διοργανώσεις της.

Το ενιαίο «παράθυρο» για τα προκριματικά που παρουσίασε η FIFA θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Nations League, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει στοιχηματίσει πολλά.

Επιπλέον, το Μουντιάλ ανά διετία «μετατοπίζει» τη διεξαγωγή του EURO με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης του 2028, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί εν μέρει.

Η UEFA μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της CONMEBOL (Συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής), αλλά και στην FIFPRO (παγκόσμια ένωση επαγγελματιών παικτών), ενώ η FIFA έχει με το μέρος της τις υπόλοιπες Συνομοσπονδίες.