Η ΟΥΕΦΑ και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την διεξαγωγή του τελικού του Champions League επί αμερικανικού εδάφους στο εγγύς μέλλον!

Το δικό τους ποδοσφαιρικό Superbowl θέλουν να φτιάξουν οι Αμερικανοί που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν έναν τελικό Champions League στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής AS το θέμα έχει τεθεί στην UEFA και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων που βλέπουν με πολύ θετικό μάτι μία τέτοια εξέλιξη που θα εκτινάξει τα εμπορικά και χορηγικά έσοδα, όπως και το τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Η πρόσφατη συμφωνία της UEFA με τις εταιρίες CBS, Viacom και Paramount για την εξαετή παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League για τις Ηνωμένες Πολιτείες (αρχής γενομένης το 2024) έναντι 1,5 δις δολαρίων φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη και για κάτι πολύ μεγαλύτερο, με τους Αμερικανούς να είναι έτοιμοι να πάρουν την διοργάνωση και του Παγκοσμίου Συλλόγων, δείχνοντας μία στροφή προς το ποδόσφαιρο που αυξάνει με αλματώδεις ρυθμούς την δημοτικότητα του, εντός συνόρων.