Η UEFA βαδίζει στα χνάρια των Άγγλων, καθώς και αυτή θα μποϊκοτάρει τα social media με σκοπό να σταματήσει το μίσος, αναστέλλοντας προσωρινά την χρήση τους.

Μετά το παράδειγμα της Αγγλίας και η UEFA αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα με τη… σιωπή της.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε πως από το βράδυ της Παρασκευής στις 23:59 μέχρι και τη Δευτέρα την ίδια ώρα, θα ρίξει… μαύρο στα social media της με στόχο την αλληλεγγύη στη μάχη για το μίσος που διαχέεται μέσω από Facebook, Twitter και Instagram.

Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες και η ανωνυμία που «προσφέρουν» έχουν δώσει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να εκφράζει μίσος κατά κάθε μορφής διαφορετικότητα ή άποψη.

Δεκάδες ποδοσφαιριστές έχουν πέσει θύματα ανώνυμων επιθέσεων (ρατσιστικών, ομοφοβικών και άλλων) και οι αρχές του ποδοσφαίρου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

«Είναι επικίνδυνο να επιτρέψουμε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα μίσους τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Είναι ώρα για το ποδόσφαιρο να ορθώσει ανάστημα και είμαι εντυπωσιασμένος από τη αλληλεγγύη που έχουν δείξει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό», πρόσθεσε.