Εκπρόσωποι της Ρωσία συναντήθηκαν μ’ αυτούς της UEFA, για τον αποκλεισμό που έχει δεχθεί λόγω πολέμου, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Η συνάντηση ήταν διμερής και δεν σχηματίστηκε κάποια ομάδα εργασίας όπως είχε ανακοινώσει προ εβδομάδων η πλευρά της Ρωσίας. Με νέα ανακοίνωση, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι συζητήθηκε ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με τη συνεργασία των δύο φορέων και ότι συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Η UEFA δεν ενέκρινε αλλά ούτε απέρριψε την επιστροφή των ρωσικών συλλόγων και εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν μπορεί να πάρει από μόνη της μια τέτοια απόφαση ακόμα και μόνο για τις δικές της διοργανώσεις και θα χρειαστεί η παρέμβαση και άλλων αθλητικών φορέων όπως η FIFA και η ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ήδη συζητάει την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων Αθλητών με στόχο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ωστόσο στη συγκεκριμένη υπόθεση ρόλο θα παίξει και η συμπεριφορά της Ρωσίας ως προς τους κανονισμούς αντιντόπινγκ.

Η Ρωσία απουσίασε από την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2024 κι έτσι θα λείψει κι από αυτήν τη διοργάνωση. Ωστόσο, η συζήτηση γίνεται για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, αλλά και για τις διασυλλογικές διοργανώσεις, με τις ομοσπονδίες να ζητούν εισιτήρια για τη νέα σεζόν Μάρτιο ή Απρίλιο.