Δικαστική νίκη για την UEFA, ενάντια στα κλαμπ της European Super League, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτη και Γιουβέντους.

Η δικαστής Σοφία Χιλ Γκαρσία, επικεφαλής του Εμπορικού Δικαστηρίου στη Μαδρίτη, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, αποφάνθηκε υπέρ της UEFA με 18σέλιδη απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία ανάγκασαν την UEFA να σταματήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες που ξεκίνησε κατά της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, ανακλήθηκαν, αλλά η ευρωπαϊκή Super League ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση.

Η δικαστής θεωρεί ότι «οι δρώντες εταίροι και οι εταιρείες είναι ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα και κατά τον χρόνο ανάπτυξης του έργου, οι παρεμβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών οντοτήτων, γνώριζαν άριστα τις πιθανές συνέπειες, που δεν εμπόδισαν την υιοθέτηση δεσμεύσεων χρηματοδότησης, οι οποίες δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν παρεμποδίζονται από κυρώσεις».

Η Σοφία Χιλ Γκαρσία, η οποία αντικατέστησε τον επικεφαλής του δικαστηρίου που κίνησε τη διαδικασία, Μανουέλ Ρουίθ ντε Λάρα, πριν από τέσσερις μήνες, όρισε τη δίκη για τις 14 Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο, η έρευνα της UEFA μπορεί να ξαναρχίσει.

Όμως, πέρα από τα ισπανικά δικαστήρια, αυτό που θα σηματοδοτήσει πραγματικά τις εξελίξεις θα είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο θα πρέπει να αποφανθεί για το ερώτημα που έθεσε ο δικαστής Ρουίθ ντε Λάρα εάν η UEFA «απολαμβάνει δεσπόζουσα θέση», εάν έχει το μονοπώλιο της διοργάνωσης ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ειδικότερα του Champions League.