Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου για την πρεμιέρα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro με το Γιβραλτάρ πως δεν σκέφτεται τη δεύτερη ευκαιρία που δίνει το Nations League, θέτοντας ως στόχο την απευθείας πρόκριση. Αποστολή στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλαχοδήμος:

Για το γεγονός πως είναι δύσκολος όμιλος και τη δεύτερη ευκαιρία από το UEFA Nations League: «Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με όλο τον σεβασμό στο Γιβραλτάρ. Όλοι παίκτες και εγώ σκεφτόμαστε τον όμιλο τώρα και όχι τη δεύτερη ευκαιρία. Θέλουμε να περάσουμε τώρα και να περάσουμε στο EURO».

Για την καλή πορεία της Εθνικής στο Nations League: «Εννοείται γιατί σαν ομάδα δένουμε. Όσο περισσότερα ματς παίζουμε μαζί, τόσο περισσότερο δενόμαστε. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις στον όμιλο και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για το ότι η Ελλάδα δέχτηκε μόλις δύο γκολ στο UEFA Nations League: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη. Για εμάς και τους αμυντικούς, είναι πολύ σημαντικό να μην δεχόμαστε γκολ».

Πώς νιώθει που θα αγωνιστεί στην Πορτογαλία: «Πάρα πολύ καλά. Νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Ελλάδα εδώ».

Για το πρόγραμμα είναι βατό στην αρχή και τα ατού της Ελλάδας: «Πιστεύω ότι κάθε ματς είναι δύσκολο. Κάθε ματς πρέπει να κυνηγήσεις τους τρεις βαθμούς και να το αποδείξουμε. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, έχουμε δέσει και φαίνεται στο γήπεδο. Έτσι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και με τη καλή δουλειά του κόουτς. Θα ψάξουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς».

Για το πόσο βοηθάει ο ανταγωνισμός με τους Πασχαλάκη και Αθανασιάδη: «Πιστεύω πώς και οι τρεις παίζουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Γνωριζόμαστε, είμαστε πολύ καλοί φίλοι και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας όπως και με τον προπονητή μας. Σε κάθε προπόνηση θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Αν νιώθε πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του: «Σίγουρα, έχουμε εξαιρετική σεζόν με την Μπενφίκα αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με την Εθνική ομάδα και θέλω να μιλήσει μόνο για την Ελλάδα».

Για το αν νιώθει χαρούμενος που είναι στην Πορτογαλία: «Χαίρομαι που είμαι εδώ, έχουμε κερδίσει και έναν τίτλο εδώ και έχει σημασία η πορεία με την Μπενφίκα. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Τιμή που βρίσκομαι εδώ και όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια πως τα πάντα είναι δυνατά.»