Ο Θόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ηρακλή να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως πρέπει να του δοθεί “wild card” για να συμμετάσχει στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου, επισήμανε ότι η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή έχει δημιουργήσει ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, εξασφαλίζοντας συνθήκες που σπανίζουν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο προτρέπω την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εξετάσει την έκδοση wild card για τον Ηρακλή, ώστε από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και έτσι να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στη φυσική του θέση, που δεν είναι άλλη από τα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αξίζει και το δικαιούται».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το 1980 υποβιβάστηκε άδικα για μια υποτιθέμενη υπόθεση δωροδοκίας για την οποία δικαιώθηκε δικαστικά. Το 2011 για χρέη ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ήταν ρυθμισμένα και εξοφλήθηκαν μέχρι ευρώ από τον τότε Πρόεδρο της ΠΑΕ και το 2017 επίσης για χρέη 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία επίσης είναι ρυθμισμένα και επίσης εξοφλούνται» επισήμανε.

Αναφορικά με το Νομοσχέδιο, ο κ. Καράογλου σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για έναν αθλητισμό που θα αφορά τους πολλούς και κυρίως τις επόμενες γενιές.

Όπως είπε: «Βάζουμε τάξη στον αθλητισμό, καθιστούμε κυρίαρχη τη διαφάνεια και καταπολεμούμε τις παθογένειες που τον ταλάνιζαν. Πλέον κάθε αθλητής αποκτά ισχυρή φωνή και μαζί της δικαιώματα που έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Θετική ψήφος στο Νομοσχέδιο είναι θετική ψήφος στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού».

Προηγούμενο άρθρο“Παραμένει φαβορί για τον Πάντερ η Αρμάνι, στο κόλπο και η Μπασκόνια” (pic)
Επόμενο άρθροΆρσεναλ: Πρώτο “όχι” της Μπράιτον στα 40 εκατ. για την παραχώρηση του Γουάιτ