Εθνική Βοσνίας… τέλος για τον Όγκνιεν Βράνιες. 

Ο τεχνικός της ομάδας, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, δεν τον συμπεριέλαβε για μία ακόμα φορά στις κλήσεις του και ερωτηθείς για την απουσία του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ίδιος με την συμπεριφορά του αυτοαποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα. Όταν εκπροσωπείς μία χώρα όπως η Βοσνία πρέπει να είσαι σωστός εντός κι εκτός γππέδου. Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι. Ο Βράνιες εδώ και καιρό δεν συμπεριφέρεται έτσι. Τσακώθηκε με τους οπαδούς, μετά ήρθε η υπόθεση με τα τατού, η παράνομη σχέση του. Συγνώμη, αλλά δεν παέι έτσι. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον προβλήματα εντός της ομάδας», τόνισε ο Κροάτης τεχνικός.

Για όσους δεν γνωρίζουν πέτρα του σκανδάλου θεωρήθηκαν κάποια «ένοχα» τατού που χτύπησε ο Βράνιες στο κορμί του και τα οποία τον έκαναν persona non grata για τους συμπατριώτες του.

Ένα εξ’ αυτών απεικονίζει τον Μομτσίλο Τζούγιτς, έναν Σέρβο ιερέα, ο οποίος υπήρξε ηγέτης των Τσέτνικ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο οποίος για τους Βόσνιους θεωρείται εγκληματίας πολέμου και συνεργάτης με τους Ιταλούς φασίστες και τα ναζιστικά στρατεύματα.