Ο Τσούμπα Άκπομ έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο φτάνοντας σε 21 γκολ, ωστόσο για ακόμη μια φορά ισχυρίστηκε πως αυτό που προέχει είναι η άνοδος της «Μπόρο» και όχι οι προσωπικές επιδόσεις του.

Ο Τσούμπα Άκπομ σκόραρε δύο γκολ απέναντι στην Ρέντινγκ (5-0) και έγινε ο πρώτος παίκτης της Μίντλεσμπρο που φτάνει τα 21 γκολ σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα μετά το 1990 και τον Μπέρνι Σλέιβεν που καταγράψει τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

«Είναι μια ξεχωριστή μέρα, την οποία θα θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου. Νιώθω χαρά. Τα 21 γκολ αποτελούν ένα μεγάλο κατόρθωμα για μένα, αλλά και τον σύλλογο.

Προσπαθώ να βρίσκομαι πάντα στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και να συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς. Ο βασικός μου στόχος είναι να επιστρέψει η Μίντλεσμπρο στη Premier League.

Δεν είμαι ο τύπος που κοιτάζει μόνο τα γκολ, όπως κάνουν άλλοι επιθετικοί, αλλά πρωτίστως θέλω το καλό της ομάδας. Μπορεί στο τέλος της σεζόν να κοιτάξω τις επιδόσεις μου και να πω, πως πραγματοποίησα μια θαυμάσια σεζόν, αλλά τώρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας Μάικλ Κάρικ έχει εισηγηθεί πολυετή επέκταση στο συμβόλαιο του Τσούμπα Άκπομ.