Η εμπόλεμη κατάσταση στο Ναγκόρνο-Κάραμπαχ έφερε την αντίδραση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Την απόφαση να μη διεξαχθούν αγώνες εντός Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν μέχρι νεωτέρας πήρε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τις συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο-Κάραμπαχ, οι οποίες ήδη έχουν οδηγήσει σε ουδέτερες έδρες τα τελευταία παιχνίδια των εθνικών ομάδων των δύο χωρών, αλλά κι ένα παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία: “Λαμβάνοντας υπόψιν την τεταμένη κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι αγώνες εθνικών ομάδων και των ομίλων της UEFA δεν θα διεξάγονται σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μέχρι νεότερης προειδοποίησης. Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων τους, θα κληθούν να προτείνουν εναλλακτικούς τόπους διεξαγωγής των επερχόμενων εντός έδρας αγώνων τους στις διοργανώσεις της UEFA”.

Σημειώνεται ότι για την ώρα δεν επηρεάζεται η τελική φάση του Euro 2020 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ άλλων και στο Μπακού τον Ιούνιο.