Ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία στο γόνατο του μετά τη εγχείρηση, τόνισε ότι θέλει να γυρίσει ακόμα πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Εθνική ομάδα:

«Όταν πήγα στην Eθνική αντίκρισα ένα δεμένο σύνολο, με παιδιά από τον Παναθηναϊκό την ΑΕΚ (κ.λπ.) και μια ωραία ατμόσφαιρα. Με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο η ομάδα βρισκόταν σε πολύ άσχημη θέση. Συγκεκριμένα στην 20η θέση της FIFA. Έπρεπε να ξεχάσουμε όσα έλεγαν για εμάς και να τιμήσουμε τη φανέλα μας. Να διορθώσουμε πολλά πράγματα, όπως η κατοχή της μπάλας και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις. Το παιχνίδι με την Ιταλία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος (2-0) ήταν πολύ καλό. Έδωσε ώθηση στην Eθνική μας για το παιχνίδι με την Βοσνία».

Για τις διαφορές τρόπου ζωής Ελλήνων και Ολλανδών:

«Η νοοτροπία μου και ο τρόπος ζωής μου, έχει στοιχεία και από τις δύο χώρες. Η μητέρα μου παρά το γεγονός πως έχει γεννηθεί στην Ολλανδία, έζησε είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα τη γλώσσα».

Για τον τραυματισμό του:

«Τον τραυματισμό μου τον ζω ακόμα. Είναι μία πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου. Όταν συνέβη ένιωσα πολύ πόνο, ψυχικό και σωματικό. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως όλοι θα μιλάνε για εμένα όταν γυρίσω».

Για την Άλκμααρ:

«Η ομάδα με εμπιστεύεται πολύ. Θέλουν να με κρατήσουν για άλλα τρία χρόνια και για μένα αυτή ήταν μια πολύ όμορφη κίνηση. Είναι πολύ σημαντικό καθώς θα πάρω τον χρόνο που χρειάζομαι για να έχω μια σωστή αποκατάσταση».

Για τα όνειρά του για το μέλλον:

«Θέλω να κατακτήσω κάποιο τίτλο. Το όνειρο μου είναι να συνεχίσω την καριέρα μου είτε στην Ισπανία είτε στην Ιταλία».