Ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, έβαλε τίτλους τέλους, στην προπονητική του καριέρα, για λόγους υγείας.

Την είδηση έδωσε ο 69χρονος Ολλανδός τεχνικός μιλώντας στο Express. “Θα γίνω 70 χρονών φέτος, η προπονητική μου καριέρα έχει οριστικά τελειώσει. Πρόσφατα είχε μια πρόταση από ομάδα από την Ολλανδία, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω περισσότερο. Δεν θα μπορούσα να απαντήσω σε αυτό (σ.σ. να πάρω το ρίσκο και να αναλάβω την ομάδα) στην οικογένειά μου και τον σύλλογο”.

Για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Στέφενς ανέφερε: “Το σώμα μου μού έστειλε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση. Με μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή ξαφνικά ένιωσα πόνους στο στήθος. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχω περικαρδίτιδα. Ήταν μια κίτρινη κάρτα για μένα. Ήταν ένα σημάδι ότι έπρεπε να προσέξω περισσότερο τον εαυτό μου”.

Ο Στέφενς εργάστηκε κατά κύριο λόγο σε ομάδες της Γερμανίας και συνδέθηκε περισσότερο με τη Σάλκε, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο UEFA και δύο Κύπελλα Γερμανίας. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του συμβουλίου στους “βασιλικούς μπλε”, ενώ ανέλαβε σε δύο περιπτώσεις ως υπηρεσιακός τεχνικός.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014, φτάνοντας τα 45 παιχνίδια στον ασπρόμαυρο πάγκο.