Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για την προπονητική του καριέρα και αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, ενώ σχολίασε τους λόγους που τον έφεραν στην Παλμέιρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η καριέρα μου ως προπονητής είναι περίεργη. Ο προπονητής της Μπράγκα απολύθηκε και είχα τέσσερις ημέρες για να ετοιμαστώ. Πείτε το τύχη, πείτε το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά όσα ετοίμασα συνέβησαν στον αγώνα.

Στο τέλος έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνω. Έτσι αναβαθμίστηκα από την Β’ ομάδα στην πρώτη. Πρέπει να πιστεύουμε στην δουλειά μας και να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ευκαιρία. Αυτό έκανα στην Μπράγκα, δεν κέρδισα κανέναν τίτλο, αλλά είδατε πόσα κέρδισε η Μπράγκα από πωλήσεις.

Στη συνέχεια πήγα στον ΠΑΟΚ, που την προηγούμενη σεζόν είχε κερδίσει το νταμπλ. Καταλάβαμε την δεύτερη θέση και παραλίγο να μπούμε στους ομίλους του Champions League.

Μετά από έναν μήνα, η Παλμέιρας μου έκανε πρόταση. Ένας από τους συνεργάτες μου, μου είπε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Βραζιλία. Έκανα την έρευνά μου και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι η κατάλληλη ομάδα για να κερδίσω τίτλους».