Ο Αμπέλ Φερέιρα μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores και του Κυπέλλου Βραζιλίας με την Παλμέιρας, επικαλέστηκε μια φράση του Πεπ Γκουαρδιόλα, όλο νόημα…

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του τελικού με την Γκρέμιο και την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου του ως προπονητής της Παλμέιρας, αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε να αποδεχθεί την πρόταση της «Βερντάο».

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι ήθελε να πάει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Παλμέιρα προκειμένου να κερδίζει και να κατακτά τίτλους, κάτι που σε λίγους μήνες το κατάφερε πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Copa Libertadores και του Κυπέλλου Βραζιλία.

«Θυμάμαι όταν έφτασε η πρόταση της Παλμέιρας, ήταν αδύνατον να αρνηθώ. Πέρα από τις δικές μου φιλοδοξίες ήξερα που πηγαίνω. Έφτασα στην Παλμέιρας χωρίς να έχω κατακτήσει τίτλους. Για να νικήσεις πρέπει να είσαι σε μεγάλες ομάδες. Το έχει πει και ο Γκουαρδιόλα αυτό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποδέχτηκα την πρόταση. Όταν αποδέχτηκα την πρόταση της Παλμέιρας χωρίς να έχω κατακτήσει τίτλους, το έκανα για να πάω σε μια μεγάλη ομάδα και να νικάω.

Σήμερα είμαι καλύτερος προπονητής χάρη στην ομάδα και τους παίκτες της Παλμέιρας. Θυμάμαι τι είπα στην παρουσίασή μου στο προπονητικό κέντρο στους παίκτες μου: Θα χρειαστώ περισσότερο εσάς, από ό,τι θα χρειαστείτε εσείς εμένα», ανέφερε στην δήλωσή του ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ.