Ο Σαντίο Μανέ έκανε αυτό που έπρεπε όταν η μπάλα έκαιγε και χάρισε στη Σενεγάλη το πρώτο της Copa Africa στην ιστορία της στη ρώσικη ρουλέτα!

Νέα κάτοχο έχει το Copa Africa και μάλιστα μια κάτοχο που το σηκώνει για πρώτη φορά ever. Αυτή είναι η Σενεγάλη των Μανέ, Κουλιμπαλί και Μεντί, που όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι στην ψυχοφθόρο διαδικασία για να επιβληθούν της ειδικού στο είδος, όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση, Αιγύπτου. Η ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ [δεν πρόλαβε να εκτελέσει πέναλτι] περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο στον τελικό, περίμενε περισσότερο τη… ρουλέτα, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Σενεγάλη ήταν αυτή που πανηγύρισε τον κορυφαίο τίτλο του ποδοσφαίρου της Αφρικής.

Ο Μανέ ήταν για σχεδόν 115 λεπτά μοιραίος, πριν γίνι ωραίος με την τελευταία εκτέλεση πέναλτι. Στο 4’ ο Σαλιού Σις της Σενεγάλης ανατράπηκε από τον Αμπντελμονέμ αλλά ο expert στις επεμβάσεις από τα 11 βήματα, Γκαμπάσκι, έβαλε stop στον επιθετικό της Λίβερπουλ. Ο Μανέ δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα στο 23’ και ο Σαλάχ είχε στο 43’ καλή στιγμή όμως ο Μεντί μπορούσε να τα βγάλει πέρα με το σουτ του. Η Αίγυπτος ήταν καλύτερη μόνο στο τελευταίο τέταρτο του 90λεπτου και αυτό χωρίς να επιβληθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ετσι, μοιραία, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη…

…ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Καλιντού Κουλιμπαλί. Γκολ. 1-0 η Σενεγάλη
Ζίζο. Γκολ. 1-1 η Αίγυπτος
Αμπντού Ντιαλό. Γκολ. 2-1 η Σενεγάλη
Αμπντελμονέμ. Δοκάρι. Μένει το 2-1
Μπούνα Σαρ. Αποκρούει ο Γκαμπάσκι. Μένει το 2-1
Χαμντί. Γκολ. 2-2 η Αίγυπτος
Ντιένγκ. Γκολ. 3-2 η Σενεγάλη
Λασέεν. Αποκρούει ο Μεντί. Μένει το 3-2
Μανέ. Γκολ. 4-2. Το πήρε η Σενεγάλη!