Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είχε προσφύγει στη FIFA για να λάβει το ποσό που δικαιούταν λόγω της πρόωρης λύσης του συμβολαίου και πλέον η Γαλατασαράι θα πρέπει να του καταβάλλει το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 45 ημερών.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αποτελεί παρελθόν από την Γαλατασαράι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιας και πλέον αγωνίζεται στην Μποντο Γκλιμτ, ομάδα της πατρίδας του.

Ο άλλοτε μπακ του Ολυμπιακού, θυμίζεται πως είχε μείνει εκτός δράσει για περίπου ένα χρόνο μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο μάτι και παρόλο που οι συζητήσεις τους με την διοίκηση της «Τσιμπόμ» είχαν καταλήξει σε συμφωνία, είδε τους διοικούντες του συλλόγου να του λύνουν το συμβόλαιο μονομερώς με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσφεύγει στην FIFA ώστε να πάρει τα λεφτά τα οποία θα έπρεπε να του καταβληθούν, βάσει συμφωνίας των δύο πλευρών.

Έτσι, ο Νορβηγός μπακ κατέθεσε μήνυση στο Συμβούλιο Επίλυσης Διαφορών της FIFA και η απόφαση τον δικαιώνει μιας και η Γαλατασαράι, θα πρέπει να του καταβάλλει αποζημίωση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ εντός 45 ημερών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.