Ο Σάντιο Μανέ χαρακτήρισε το τρόπαιο του Copa Africa ως το σημαντικότερο που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, πάνω από Champions League και Premier League.

Ο σταρ των «κόκκινων» χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τη Σενεγάλη ως το σημαντικότερο τρόπαιο στην καριέρα του. Επισημαίνοντας, μάλιστα, στις δηλώσεις του την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έλαβε απ’ τους συμπαίκτες του, μετά το χαμένο πέναλτι στα πρώτα λεπτά του τελικού κόντρα στην Αίγυπτο.

«Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου και το καλύτερο τρόπαιο της ζωής μου. Έχω κερδίσει το Champions League και κάποια άλλα τρόπαια αλλά αυτό είναι πολύ ξεχωριστό για μένα. Είναι πιο σημαντικό για μένα. Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου, για το έθνος μου και για όλη την οικογένειά μου», τόνισε ο 29χρονος επιθετικός, μιλώντας στη συνέχεια για την υποστήριξη που είχε απ’ όλους τους συμπαίκτες του μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό στο 7ο λεπτό.

«Ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα όταν έχασα το πέναλτι. Όμως οι συμπαίκτες μου με πλησίασαν και μου είπαν “Σάντιο, χάνουμε μαζί και κερδίζουμε μαζί. Σε ξέρουμε. Έχεις κάνει πάρα πολλά για μας, συνέχισε”. Αυτό με έκανε πιο δυνατό και νομίζω πως έκανε τη διαφορά όταν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο φινάλε.

Όλα τα παιδιά ήρθαν προς το μέρος μου και μου είπαν “Σάντιο σε εμπιστευόμαστε” και αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο. Το τρόπαιο ανήκει σε όλη την ομάδα της Σενεγάλης, το αξίζουν όλοι».