Μετά τη βόμβα που έσκασε με τον Μάρκ Όφερμαρς και την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από νεαρό παίκτη της ομάδας, τώρα στο στόχαστρο βρίσκεται ο βοηθός του Έρικ Τεν Χαγκ, Γουίνστον Μπογκάρντε!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ στην Ολλανδία, ο παλαίμαχος Ολλανδός αμυντικός, ο οποίος εργάζεται για τρίτη σεζόν ως βοηθός προπονητή, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα ο 51χρονος Μπογάρντε φέρεται να έστελνε μηνύματα με απρεπές περιεχόμενο σε μια γυναίκα, η οποία προχώρησε σε καταγγελία για το θέμα. Ο Άγιαξ ενημερώθηκε και έκανε σχετική έρευνα, ωστόσο εν τέλει θεωρήθηκε πως επρόκειτο για ζήτημα ιδιωτικής φύσεως και έτσι επετράπη στον βοηθό του Τεν Χαγκ να συνεχίσει κανονικά την δουλειά του.

Σημειώνεται πως η γυναίκα που έκανε την καταγγελία εξετάστηκε από ψυχολόγο, που επιβεβαίωσε πως όσα συνέβησαν της προκάλεσαν ισχυρό σοκ.

Η καταγγελία έγινε στα τέλη του 2020 και η έρευνα από τον Άγιαξ κράτησε περίπου έξι μήνες. Υπάρχουν μηνύματα τα οποία φανερώνουν πως ο Μπογκάρντε επέμενε παρά το γεγονός ότι η γυναίκα τον απέρριπτε. Ωστόσο, επειδή το ζήτημα «δεν είχε σχέση με την δουλειά», όπως αναφέρθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του.