Η τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Κόπα Άφρικα ολοκληρώθηκε, με το Μάλι, τη Γκάμπια και την Τυνησία που είχαν ήδη προκριθεί να σφραγίζουν τις θέσεις 1, 2 και 3 αντίστοιχα.

Με τα παιχνίδια Μάλι – Μαυριτανία και Γκάμπια – Τυνησία, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η φάση των ομίλων του Κόπα Άφρικα. Και τα δύο ήταν τυπική διαδικασία για το συγκεκριμένο γκρουπ, αφού οι τρεις πρώτοι που θα περνούσαν και στην επόμενη φάση ήταν γνωστοί από νωρίτερα. Και αυτό γιατί πέρα από τους δύο πρώτους, ο τρίτος του συγκεκριμένου γκρουπ θα είχε μίνιμουμ 3 βαθμούς, άρα θα ήταν και μέσα στους 4 καλύτερους τρίτους από τους 6 ομίλους.

Το μόνο που απέμενε ήταν η τελική θέση της κάθε ομάδας. Το Μάλι έκανε το χρέος του και νίκησε εύκολα την άποντη και τελευταία Μαυριτανία για να καταλάβει την πρώτη θέση με 7 βαθμούς, ενώ στο άλλο ματς η Γκάμπια πήρε στις καθυστερήσεις τη νίκη 1-0 επί της Τυνησίας και πέρασε ως δεύτερη, επίσης με 7 βαθμούς, παρότι θα ήταν δεύτερη ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας. Τρίτη η Τυνησία με 3, χάρη στο 4-0 επί της Μαυριτανίας την περασμένη αγωνιστική.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Μάλι 7
Γκάμπια 7
Τυνησία 3
Μαυριτανία 0