Η οικονομική δυσπραγία και η απαγόρευση μεταγραφών αναγκάζουν την νεοφερμένη πρόεδρο της Ρίο Άβε, Αλεξαντρίνα Κρους να αναζητήσει ξένο επενδυτή για να επιβιώσει ο πορτογαλικός σύλλογος. Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση, η φημολογούμενη εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη και η πρόθεση για επίσπευση της διαδικασίας!

Στη Ρίο Άβε έχει επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών από την FIFA καθώς το 2022 απέκτησε αντικανονικά τον Καμερουνέζο Φαμπρίζ Ολίνγκα. Όπως αποδείχθηκε, ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη ρουμανική Μποτοσάνι, είχε υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με την Ράζα Καζαμπλάνκα με συνέπεια η πορτογαλική ομάδα μετά την γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσε, να μην μπορεί να ενισχυθεί σε δύο διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους μέσα στο 2023!

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την πορτογαλική ομάδα ανάγκασαν τον Αντόνιο Σίλβα Κάμπος να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο του συλλόγου με την 46χρονη Αλεξαντρίνα Κρους να αναλαμβάνει τα ηνία.

Η νεοφερμένη πρόεδρος της Ρίο Άβε, έχοντας απόλυτη γνώση της κατάστασης, ισχυρίζεται πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πορτογαλική ομάδα είναι ανυπέρβλητα και πως η οικονομική ενίσχυση της είναι επιβεβλημένη!

«Η Ρίο Άβε χρειάζεται άμεση μια κεφαλαιακή ένεση για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Εάν αυτό δεν συμβεί άμεσα τότε το μέλλον της ομάδας καθίσταται αβέβαιο.

Οι απαιτήσεις που έχουμε όλοι για αποτελέσματα του συλλόγου δεν συμβαδίζουν με τα έσοδα μας», παραδέχθηκε η Αλεξαντρίνα Κρουζ σημειώνοντας πως θα αποκαλύψει την προσεχή Κυριακή (19/11) στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ομάδας, λεπτομέρειες για το προφίλ του ξένου επενδυτή, με τους Πορτογάλους να επιμένουν πως πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Κρους, θα καταστήσει σαφές πως ο μόνος δρόμος είναι η συνεργασία με ξένο επενδυτή, σημειώνοντας πως πρόκειται για ισχυρό οικονομικό παράγοντα, ο οποίος ενδιαφέρεται να πάρει άμεσα μέρος στα κοινά της ομάδας συμβάλλοντας οικονομικά.

«Έχει προκύψει μια συγκεκριμένη ευκαιρία, η οποία θεωρώ πως είναι μοναδική τόσο από οικονομικής, όσο και από ποδοσφαιρικής άποψης. Δίχως να θέλω να προσβάλω τα μέλη της ομάδας, θα κρατήσω όλες τις πληροφορίες μέχρι την διεξαγωγή του Γενικού Συμβουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Κρους παράλληλα υπογράμμισε πως θα αναλυθεί η κατάσταση που επικρατεί στη Ρίο Άβε προειδοποιώντας πως δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που η είσοδος του ξένου επενδυτή δεν εγκριθεί. Συμπληρώνοντας πως τα πάντα θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

«Δεν υπάρχει Plan B για την βιωσιμότητα της Ρίο Άβε.Για να συνεχίσουμε να έχουμε αθλητικές φιλοδοξίες χρειαζόμαστε μεγαλύτερη οικονομική επένδυση που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την συνεργασία ενός ξένου επενδυτή».