Πιστεύει στην ομάδα του ο Φερνάντο Σάντος και θεωρεί πως η κατάκτηση του Παγκοσμίου δεν είναι απίθανος στόχος για εκείνον και την Πορτογαλία!

Η μεταμόρφωση της Πορτογαλίας από ένα μονίμως ταλαντούχο σύνολο σε πρωταθλήτρια Ευρώπης και τροπαιούχο του Nations League φέρει 100% την σφραγίδα του, αλλά ο Φερνάντο Σάντος δεν επαναπαύεται. Αντιθέτως, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μας θέτει ως προσωπικό στόχο την κατάκτηση και του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δείχνει πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να συμβεί στα γήπεδα του Κατάρ.

Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική τηλεόραση, ο Σάντος δήλωσε πως οι Ίβηρες δεν έχουν το «πρέπει» για να στεφθούν πρωταθλητές κόσμου, αλλά είναι υποχρεωμένοι να το πιστεύουν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το πετύχουμε. Πρέπει, όμως, να το πιστεύουμε με όλη την αυτοπεποίθησή και την πίστη μας ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δεν έχω αμφιβολία για αυτό. Θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι προσωπικός μου στόχος, προφανώς. Πιστεύω ότι είναι πιθανό», ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα πλησιάζει τα 38 του χρόνια στο επερχόμενο Μουντιάλ:

«Ο Ρονάλντο είναι ο Ρονάλντο. Είναι προετοιμασμένος να παίζει ακόμη και στα 40 του χρόνια, αλλά δεν ξέρει αν θα συμβεί. Μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο που να αισθάνεται ότι δεν έχει τις ίδιες ικανότητες. Όταν νιώσει ότι δεν είναι πια ο Ρονάλντο, δεν θα γίνει… Ροναλντίνιο (σ.σ. μικρός Ρονάλντο, δεν αναφέρεται στον Βραζιλιάνο).»