Η δήλωση του Πίτερ Σίλτον για τον Ντιέγκο Μαραντόνα προκάλεσε αμέτρητες αντιδράσεις, καθώς δεν είχε να πει έναν καλό λόγο, ακόμα και μετά τον θάνατο του!

«Η ζωή μου για πολύ καιρό είχε σχέση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και αυτό δεν συνέβαινε με έναν τρόπο που μου άρεσε» ήταν ο τοποθέτηση του keeper της Αγγλίας στη διοργάνωση την οποία φιλοξένησε πριν 34 χρόνια το Μεξικό. «Είμαι λυπημένος για τον θάνατό του σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει και η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του». Ο Σίλτον αναφέρθηκε στον μυθικό ημιτελικό ανάμεσα στα Τρία Λιοντάρια και την Αργεντινή.

Παρά τα όμορφα λόγια για τον μύθο του ποδοσφαίρου, ο Πίτερ Σίλτον αποχαιρέτισε τον Ντιέγκο με ένα παράπονο. «Δεν μου άρεσε για το γεγονός ότι δεν είπε ποτέ συγγνώμη» είπε ο Άγγλος. «Ποτέ και σε κανένα σημείο δεν είπε ότι έκλεψε και δεν έδειξε διάθεση να απολογηθεί. Αντίθετα δημιούργησε το ‘χέρι του Θεού’. Δεν ήταν σωστό. Ήταν εκπληκτικός στον τρόπο που έπαιζε όμως δεν είχε μέσα του το αθλητικό πνεύμα». Μετά τη φάση που πέρασε στην ιστορία, ο Σίλτον, δεν μίλησε ποτέ ξανά στον Ντιέγκο παρά την κοινή παρουσία τους σε τηλεοπτικά show.