Ο θρυλικός προπονητής της Ουρουγουάης αναμένεται να έχει συνάντηση στην έδρα της ομοσπονδίας προκειμένου να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της αποχώρησής του.

Φαίνεται απίστευτο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ουρουγουάης «La Ovación», η…βασιλεία του Όσκαρ Ταμπάρες στο τιμόνι της εθνικής Ουρουγουάης πλησιάζει στο τέλος της, μετά 15 χρόνια.

Ο 74χρονος προπονητής θα έχει συνάντηση στην έδρα της ομοσπονδίας προκειμένου να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της αποχώρησής του. Με 222 παιχνίδια στον πάγκο της albiceleste και ένα Copa America, ο Ταμπάρες πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα που έφτασε το 2006.

Οι ήττες από τη Βραζιλία (1-4) και την Αργεντινή (0-3) στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, έφεραν την Ουρουγουάη στην πέμπτη θέση με 16 βαθμούς, εκτός της ζώνης για απευθείας πρόκριση στο Κατάρ.

Στη θέση του, επικρατέστερος υποψήφιος εμφανίζεται ο Ντιέγκο Αγκίρε. Ο προπονητής της Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε, έχει ήδη καθίσει στον πάγκο της U20, από το 2007 έως το 2009.