Αποζημίωση από τη FIFA θα λάβει η Αλ Χιλάλ μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη.

Η FIFA θα αποζημιώσει την Αλ Χιλάλ για τον σοβαρό τραυματισμό του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο στον προκριματικό αγώνα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο, και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για διάστημα 8 έως 10 μηνών.

Η υποχρεωτική αποζημίωση από τη FIFA στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα προστασίας συλλόγων για τη συμμετοχή των παικτών στις εθνικές τους ομάδες, το οποίο μόλις ανανεώθηκε τον περασμένο Ιούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026.

Το πρόγραμμα αποζημιώσεων της FIFA

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα της η FIFA «οι σύλλογοι θα αποζημιωθούν, ως ένα βαθμό, εάν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τους τραυματιστούν παίζοντας με τις εθνικές τους ομάδες σε αγώνες που είναι στο διεθνές ημερολόγιο για την περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026.»
Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει αποζημίωση, με βάση τον πάγιο μισθό του ποδοσφαιριστή και η κάλυψη ξεκινά από τη στιγμή που ο παίκτης ταξιδεύει και λήγει τα μεσάνυχτα της ημέρας που λήγει η συμμετοχή του με την εθνική ομάδα και επιστρέψει σπίτι του.

Τα 20.548 ευρώ ημερησίως για 365 ημέρες

Το πρόγραμμα καταβάλλει στους συλλόγους μέγιστη αποζημίωση έως 7.500.000 ευρώ ανά ποδοσφαιριστή και τραυματισμό. Ποσό που υπολογίζεται βάσει ημερήσιας αποζημίωσης έως 20.548 ευρώ την ημέρα με ανώτατο όριο τις 365 ημέρες. Το συνολικό ποσό του προγράμματος FIFA Club Protection είναι 80 εκατομμύρια ετησίως.