Οργή και θυμός επικρατεί στην Αργεντινή τα τελευταία 24ωρα, έπειτα από τον θάνατο του Λούκας Γκονζάλες από σφαίρες αστυνομικών.

Ο 17χρονος, ο οποίος αγωνιζόταν στην Barracas Central, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Αργεντινής υπέκυψε στα τραύματά του, έπειτα από δύο σφαίρες που δέχτηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Αργεντινή, την Τετάρτη (17/11), οι πυροβολισμοί ξέσπασαν σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ της αστυνομίας και ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Μεταξύ των ατόμων βρισκόταν και ο Λουίς Γκονζάλες, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Τα υπόλοιπα τρία άτομα συνελήφθησαν. Από την πλευρά τους, οι συγγενείς του Λούκας Γκονζάλες ανέφεραν πως ο άτυχος νεαρός, δεν έκανε κάτι παράνομο, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από την προπόνηση.

Έπειτα από το περιστατικό αυτό, οι τρεις αξιωματικοί αποπέμθηκαν από τα καθήκοντα τους, κατά την διάρκεια της έρευνας. Μάλιστα οι τελευταίοι ομολόγησαν την παρέμβαση τους, αναφέροντας πως ακολούθησαν το αυτοκίνητο, το οποίο εκτελούσε ύποπτους ελιγμούς, κατά την διάρκεια της πορείας του, ενώ μεταξύ άλλων στην κατάθεση τους τόνισαν πως ένας από τους επιβάτες έβγαλε όπλο από την τσέπη του κάτι που αρνούνται οι τρεις συλληφθέντες.