Ο Ματιέ Βαλμπουενά παραδέχθηκε τον συμπατριώτη του κι άλλοτε εμπλεκόμενο σε «ροζ βίντεο», Καρίμ Μπενζεμά, για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Τον περασμένο Ιούνιο η υπόθεση με εμπλεκόμενους τους Καρίμ Μπενζεμά και Ματιέ Βαλμπουενά για την υπόθεση εκβιασμού με sex tape έλαβε οριστικό τέλος.

Τον Νοέμβριο το γαλλικό δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο σε πρώτο βαθμό τον επιθετικό της Ρεάλ για τη συμμετοχή του στην υπόθεση εκβιασμού του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού και παρότι κατατέθηκε έφεση λίγο καιρό αργότερα η πλευρά του Μπενζεμά την απέσυρε.

Παρά ωστόσο, την αντιδικία των δύο πρώην συμπαικτών στην εθνική Γαλλίας, ο Βλαμπουενά συνεχάρη τον σταρ των Μαδριλένων για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας μιλώντας στο 90 Football.

“Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν, το αξίζει. Στη ζωή, πρέπει να είσαι ειλικρινής. Πάντα ήξερα πώς να ξεχωρίζω το ποδόσφαιρο από όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Είχε μια καταπληκτική σεζόν.

Όταν παίζεις τόσα χρόνια σ’ έναν σύλλογο, όπως η Ρεάλ, και αποδίδεις καλά δεν θα ήταν αντικειμενικό εκ μέρους μου να πω ότι δεν το αξίζει. Είχε περάσει καιρός που δεν είχε σασπένς η Χρυσή Μπάλα”, είπε ο μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων.