Τρομερά λόγια από τον Αρσέν Βενγκέρ πρώην κόουτς της Άρσεναλ και θρυλική μορφή στην ιστορία των «κανονιέρηδων», από τον πάγκο των οποίων αποχώρησε το 2018 έπειτα από 22 χρόνια κατά τα οποία μεγαλούργησε στην Premier League και το λονδρέζικο κλαμπ, αλλά και αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες.

Την εποχή που ετοιμαζόταν για το μεγάλο φινάλε, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν δήλωνε ότι πραγματικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή δίχως το ποδόσφαιρο και αυτό ήταν κάτι που τον τρόμαζε.

Τώρα, έχει αλλάξει και… απορεί με όλες εκείνες τις σκέψεις που έκανε…

Μιλώντας στο Graham Norton Show που θα προβληθεί απόψε (16/10) στην τηλεόραση του BBC One, ο Αλσατός ανέφερε:

«Ο μεγαλύτερος πόνος για εμένα ήταν η ήττα σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Πήγαινα σπίτι σχεδόν άρρωστος μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Όταν ήμουν νεότερος είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα ν’ αντέξω στην προπονητική λόγω της πίεσης που αισθανόμουν και του πόνου μετά από μεγάλες ήττες.

Το ποδόσφαιρο ήταν τα πάντα για μένα. Αισθάνθηκα ότι βρήκα νόημα για όλη τη ζωή μου μέσα από το ποδόσφαιρο. Τώρα κοιτάζω πίσω, όντας 70 ετών και φοβάμαι για το γεγονός πως το ποδόσφαιρο είχε τόσο σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή μου. Γιατί θυσίασα τόσα πράγματα και δεν έμαθα ποτέ τίποτε άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο στη ζωή μου; Ανησυχώ…

Είναι ανησυχητικό να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ένα… τέρας και έναν μεγάλο εγωιστή που ζούσε μόνο για το ποδόσφαιρο».