Ο Αντρέ Βιεϊρίνια, μίλησε για την κατάκτηση του Euro 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας, τονίζοντας πως αν δεν το ζήσει δεν μπορείς να το καταλάβεις, ενώ επιπλέον θυμήθηκε την ήττα της πατρίδας του από την Ελλάδα.

Την κατάκτηση του Euro 2016 με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας θυμήθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια, μιλώντας παράλληλα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Επίσης αναφέρθηκε στο Euro 2004 και αποκάλυψε πως έκλαιγε σαν μωρό για την ήττα της Πορτογαλίας από την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του ANT1:

Αρχικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είπε για το πως ένιωσε με την κατάκτηση του EURO: «Αν δεν το ζήσεις ως παίκτης, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Να δίνεις χαρά σε τόσο κόσμο, σε μια χώρα ολόκληρη».

Για την διοργάνωση και την πορεία της Πορτογαλίας τόνισε: «Εμείς το πιστεύαμε ότι θα το πάρουμε το EURO. Μας είχε πει ο Σάντος ότι αν κάναμε αυτό που έχει σχεδιάσει, θα φτάναμε μέχρι το τέλος. Το κλειδί ήταν ότι ο Σάντος δεν μας άφησε να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Μετά το τέλος του αγώνα με την Ουγγαρία και το 3-3, όλοι ήμασταν με σκυμμένα κεφάλια και μας λέει “γιατί είστε στεναχωρημένοι; Πετύχαμε τον στόχο μας και περάσαμε στην επόμενη φάση».

Για τον τελικό και τα τελευταία λεπτά: «Μια ώρα κράτησαν τα τελευταία… 10 λεπτα του τελικού! Δεν περνούσε με τίποτα η ώρα! Ρωτούσαμε ο ένας τον άλλο πόσο θέλει για να λήξει. Θυμάμαι τον Ρονάλντο να είναι όρθιος και να δίνει οδηγίες και να μιλάει σε όλους. Δεν περιγράφεται το άγχος που είχαμε όλοι. Μόλις άκουσα το τελικό σφύριγμα όλοι σκεφτόμασταν “το πήραμε τελικά;”, μέχρι την ώρα που το σηκώσαμε ακόμα κανείς δεν το κατάλαβε. Όταν γυρίσαμε στην Πορτογαλία, καταλάβαμε τι είχαμε κάνει».

O Βιεϊρίνια αποκάλυψε για το EURO 2004 πήγε στο εναρκτήριο και στον τελικό της διοργάνωσης λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Πήγα στο πρώτο αγώνα και στον τελικό το 2004, ήμουν… πολύ άτυχος! Μετά το τέλος του αγώνα έκλαιγα σαν μωρό που χάσαμε και ήμουν 18 ετών!»

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: «Ο Ρονάλντο είναι ο εαυτός του. Ζούσα μαζί του 5-6 χρόνια στην εθνική και είναι ένας φοβερός χαρακτήρας. Μπορεί να λένε ότι θέλουν για αυτόν, αλλά είναι ηγέτης και αυτό που είναι να το πει θα το πει».

Για την εθνική Πορτογαλίας: «Εγώ δεν έκλεισα ποτέ την πόρτα της εθνικής. Αλλά νομίζω ότι τώρα είναι… αργά για μένα, για να γυρίσω στην εθνική».