Ο Όγκνιεν Βράνιες μίλησε για την πιθανότητα επιστροφής του στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας και για τις επαφές που είχε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Βόσνιος στόπερ της ΑΕΚ είχε πρόσφατα συζητήσεις με τον νέο τεχνικό της Εθνικής ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς για την πιθανότητα επιστροφής του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ο Βράνιες είχε δει τον δρόμο της εξόδου έπειτα από απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας λόγω της συμπεριφοράς του και των σκανδάλων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ο Βράνιες μιλώντας στη Sportski Zurnal επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Μπάγεβιτς, τονίζοντας πως είναι ανοικτός να συζητήσει την επιστροφή του στην Εθνική Βοσνίας αρκεί η πλευρά της Ομοσπονδίας να κάνει το πρώτο βήμα.

«Λαμβάνω μηνύματα υποστήριξης καθημερινά καθώς πέρασα μια δύσκολη περίοδο τόσο στην καριέρα μου όσο και στην ζωή μου, επιβιώνοντας. Αναφορικά με την πιθανότητα επιστροφής μου στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας η απάντηση μου είναι “δεν γνωρίζω”. Η υπόθεση δεν είναι πολύ απλή, δεν συμφωνείτε; Έχω μιλήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν είναι μυστικό. Ο κύριος Μπάγεβιτς είναι ένας σωστός άνθρωπος και προπονητής και συχνά βλεπόμαστε στην Αθήνα. Μιλάμε για τα πάντα. Μιλήσαμε ανοικτά. Δεν θέλω να πω δημόσια τι συζητήσαμε. Αν το επιθυμεί ο Μπάγεβιτς τότε μπορείτε να τον ρωτήσετε. Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί του εύκολα για τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ σωστός και επαγγελματίας και το έδειξε στις συζητήσεις που είχαμε. Μου φάνηκε ότι γνωρίζει την κατάσταση και από ποιον προέκυψε», ανέφερε ο Βράνιες και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Είπα στον κύριο Μπάγεβιτς ότι κόπηκα από την Εθνική ομάδα με έναν περίεργο και χυδαίο τρόπο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας. Έβγαλαν και μία ανακοίνωση για το όνομά μου, για την εμφάνισή μου στην ομάδα και την κατάστασή μου. Είμαι ο μόνος παίκτης της Εθνικής ομάδας που ανέφεραν στο επίσημο σάιτ της. Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει τα ηνία της Ομοσπονδίας, αλλά αυτό έκανε η Ομοσπονδία, έβγαλε μια ανακοίνωση και με διέγραψε. Δεν ξέρω πως θα λυθεί το θέμα. Συμφωνώ πως θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια συγγνώμη. Είναι κάτι που έπρεπε να κάνουν σίγουρα εκείνοι που έγραψαν την ανακοίνωση εναντίον μου».

Έπειτα ο Βράνιες πρόσθεσε: «Πρέπει αυτοί να κάνουν το πρώτο βήμα, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας. Εγώ από τη μεριά μου είναι πάντα ανοικτός για συζητήσεις. Αν το θέλουν τότε ξέρουν που να με βρουν. Μισώ τα ψέματα και υπήρξαν πολλά στο παρελθόν γύρω από το όνομά μου. Ήταν κάτι που είπα μπροστά και στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέχρι τον Μάρτιο. Παίρνω τις αποφάσεις μόνος μου, δεν αλλάζω μυαλά και δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να μπορεί να μου πει ότι αυτό θα το κάνω έτσι και το άλλο αλλιώς. Κανείς δεν με επηρεάζει. Παίρνω τις αποφάσεις μόνος μου».