Το φαινόμενο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου φαίνεται πως δεν είναι αντίθετος με την προοπτική της δημιουργίας της ESL.

Υπέρ της δημιουργίας της European Super League τάχθηκε ο Ρονάλντο σε δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, το «Φαινόμενο» μιλώντας στην «Athletic» μίλησε για την προοπτική της νέας αυτής κλειστής λίγκας, λέγοντας πως δεν είναι κακή ιδέα, διότι οι φαν θέλουν να βλέπουν πιο συχνά μεγάλους αγώνες.

«Αν δείτε την ιδέα της Super League, δεν είναι κακή. Οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν τους πιο σημαντικούς αγώνες. Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, όπως εμείς, θέλουν να δουν τη Ρεάλ να παίζει με τη Μίλαν ή την Ίντερ, τη Σίτι και την Παρί. Να βλέπουν δηλαδή αυτά τα παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν έναν ημιτελικό για να τα δουν.

Πλέον οι οπαδοί είναι πολύ αφοσιωμένοι. Είδαμε διαμαρτυρίες κατά της Super League στην Αγγλία. Αυτό ίσως έγινε επειδή εξηγήθηκε με άσχημο τρόπο ή επειδή υλοποιήθηκε λάθος. Πιστεύω αυτό το πρότζεκτ έχει δυνατότητες και πως στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν καινοτομίες για τις ομάδες και τους οπαδούς. Αυτό είναι απαραίτητο για να βελτιώσουμε το προϊόν μας, να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες και να προσφέρουμε τους καλύτερους αγώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρονάλντο…