Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Σταύρου Ψαρρόπουλου εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ στις 27 Μαρτίου, έκανε γνωστή με δηλώσεις του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης λοιπόν, φαίνεται ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

«Μετά από επικοινωνία που είχα με τον κ. Ψαρρόπουλο, ο κ. Ψαρρόπουλος δεν θα είναι ξανά σε αυτή την διαδικασία. Αυτή τη στιγμή το όνομα που εμφανίζεται ως το φαβορί είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μένει να επιβεβαιωθεί. Και νομίζω ότι από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα, ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής του 2004 είναι μια συναινετική, αξιόλογη και φυσικά αξιόπιστη λύση με προοπτική» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών στο e-Grevena.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να ρίξει το… καρφί του προς το υφυπουργείο Αθλητισμού για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι μικρές κατηγορίες δεν έχουν αρχίσει ακόμη και έκανε λόγο για «αδράνεια» του υφυπουργείο.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα. Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε γιατί θεωρώ ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού αδράνησε σε αυτό το κομμάτι, δέχομαι ότι υπήρχαν οι εισηγήσεις των θετικών, δέχομαι ότι υπάρχουν τα ζητήματα και τα προβλήματα αλλά υπήρχαν περίοδοι με πολύ λιγότερα κρούσματα, με πολύ λιγότερη διασπορά, αυτά που λένε οι ειδικοί δεν τα λέμε εμείς, που θα μπορούσαν να γίνονται πρωταθλήματα, να διεξάγεται η Γ’ Εθνική, να υπάρχουν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι οι περισσότερες ομάδες, οι περισσότεροι παράγοντες των ομάδων έχουν κουραστεί, δεν έχουν έσοδα, προκύπτουν νέα έξοδα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα rapid test και δεν υπάρχει η διάθεση να προχωρήσουν όπως προχωρούσαν τα πράγματα το προηγούμενο διάστημα» είπε και συμπλήρωσε. «Βλέπετε είμαστε σε έναν ανοιχτό χώρο που μπορεί υπό προϋποθέσεις και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων να γίνονται πρωταθλήματα, πλην όμως έχουν ανοίξει κλειστές αίθουσας, λειτουργούν τα ΜΜΜ και καλώς λειτουργούν, άνοιξαν τα σχολεία και καλώς άνοιξαν, όταν άνοιξαν, και ο αθλητισμός, ειδικά στους ανοιχτούς χώρους όπως το ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι από αυτή τη διαδικασία έχει αδικηθεί, έχει απαξιωθεί και θεωρώ ότι θα μπορούσαν να γίνονται κάποια πράγματα όταν τα ίδια παιδάκια που έρχονται στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, σε ανοιχτό χώρο, μαζεύονται σε μια αίθουσα, σε ένα σχολείο, θεωρώ ότι θα μπορούσαν και για μία ώρα, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Για την αναδιάρθρωση που προβλέπεται στο αθλητικό νομοσχέδιο τόνισε. «Η αναδιάρθρωση απ’ ότι λέγεται, περιμένουμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα γίνει μια κατηγορία Football League και Super League 2, τώρα πόσες ομάδες θα πέφτουν, πόσες θα ανεβαίνουν είναι διαδικαστικά θέματα που πρέπει να λυθούν όπως και το πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική γιατί αυτπή τη στιγμή διαφαίνεται ότι αρκετές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στυο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Επαναλαμβάνω ότι θα μπορούσαν να γίνουν τα πρωταθλήματα σε προγενέστερο διάστημα, λίγες αγωνιστικές, να είναι σε εγρήγορση, έχουμε πέντε μήνες πλήρης αδράνειας και ζητήματα που έχουν τεθεί για το αν ζητήθηκε από τους λοιμωξιολόγους να γίνουν πρωταθλήματα ή όχι».