Η Ελληνική Αστυνομία προανήγγειλε πρωτόγνωρα μέτρα ως προς την αυστηρότητα τους, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Ενημερωθήκατε για την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την οποία κάθε ομάδα θα πάρει από 21.478 εισιτήρια.

Η ΕΠΟ θα έχει στη διάθεση της 5.504 εισιτήρια κάτι που σημαίνει ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο, το βράδυ της 21ης Μαϊου θα βρεθούν 48.460 φίλαθλοι.

Στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 9/5, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε αυτοψία στους χώρους του ΟΑΚΑ και στις κερκίδες, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας προανήγγειλε πρωτόγνωρα μέτρα ως προς την αυστηρότητα τους.

«Τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν στον τελικό θα είναι πρωτόγνωρα ως προς την αυστηρότητά τους. Θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και ουδείς θα πλησιάσει στο γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο και χωρίς την ταυτότητά του. Θα διαθέσουμε πολύ μεγάλο αριθμό δυνάμεων και τα μέτρα θα είναι πρωτοφανή. Θα γίνονται έλεγχοι από κάθε σημείο εκκίνησης μέχρι τις θύρες του Σταδίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τον Τελικό και αυτό θα κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ε.Π.Ο. από την πλευρά της, ζήτησε από την αστυνομία να χρησιμοποιήσει όλες τις αναγκαίες δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν πιθανές πράξεις βίας και ο Τελικός να είναι γιορτή από την αρχή ως το τέλος του. Ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο πού θα διαθέσουν τα εισιτήριά τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ:

– Το άνοιγμα των θυρών συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στις 16:00, ενώ από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σύσταση για προσέλευση των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ όσο το δυνατόν νωρίτερα από την έναρξη του Τελικού ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την είσοδό τους.

Αναφορικά με τα εισιτήρια των δύο φιναλίστ, συμφωνήθηκε:

– Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα καθίσουν στις θύρες: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Α, 32, 33, 34, 35.

– Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα καθίσουν στις θύρες: 11Β, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22.

– Κενές για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνουν οι θύρες 7Β, 8, 9, 10, 11Α, 24, 26, 28, 30, 31Β.