Το εκτός έδρας γκολ διατηρείται στο Κύπελλο Ελλάδας, παρ’ ότι η UEFA κατήργησε τον συγκεκριμένο κανονισμό από το καλοκαίρι.

Ήταν ένα ζήτημα. Τι θα ισχύει δηλαδή από την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όταν και θα έχουμε διπλά ματς στον θεσμό. Στην προκήρυξη του καλοκαιριού γραφόταν ξεκάθαρα πως «Στην 6η , 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι».

Όπερ σημαίνει πως το εκτός έδρας γκολ ισχύει κανονικά από εδώ και στο εξής. Πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για λάθος ή παράλειψη της διοργανώτριας αρχής.

Η ΕΠΟ απάντησε: «Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα από την UEFA» και πως «δεν αλλάζει κάτι σε ότι είχαμε κάνει γνωστά από το καλοκαίρι».

Με λίγα λόγια από την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όταν και θα μπουν τα διπλά ματς το εκτός έδρας γκολ θα μετράει κανονικά.

Τυχαίο παράδειγμα: Εάν κληρωθεί στην 6η φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» λήξει 2-1 και η ρεβάνς στην «Λεωφόρο» 1-0 τότε θα προκριθούν οι «πράσινοι» εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ. Εάν συνέβαινε αυτό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε το ζευγάρι θα οδηγούνταν στην παράταση. Το ίδιο φυσικά και για τις ισοπαλίες. Δηλαδή εάν στο «Καραϊσκάκης» ο αγώνας τελειώσει 0-0 και στην «Λεωφόρο» 1-1 θα προκριθεί ο Ολυμπιακός