Ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές.

Διαβάστε εδώ μερικά από τα «κομμάτια» της συνέντευξης του Ιωαννίδη στην Livesport:

«Πάντα ονειρευόμουν να κατακτήσω τίτλους και αυτός ήταν ένας λόγος που επέλεξα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Γιατί πιστεύω ότι εδώ θα μπορέσω να κατακτήσω τίτλους. Όλοι είχαμε επικεντρωθεί στον στόχο του Κυπέλλου από την πρώτη μέρα. Όλοι ξέραμε την σημασία που έχει για την ομάδα και για τον κόσμο και θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Σίγουρα αντιμετωπίσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές μέσα στη χρονιά και νιώσαμε πίεση από αρνητικά αποτελέσματα. Όμως αυτή η πίεση μας έκανε πιο δυνατούς. Αυτό που είδατε στα πλέι οφ και στο Κύπελλο, ως νοοτροπία, προέκυψε επειδή γίναμε πιο δυνατοί. Η ομάδα ανέβηκε επίπεδο, γίναμε πιο σκληροί. Στο τέλος βρεθήκαμε ακριβώς εκεί που μας άξιζε για φέτος. Περάσαμε από μία σκληρή διαδικασία, κάναμε τα λάθη μας, μάθαμε και διορθωθήκαμε».

Για τον ανταγωνισμό: «Ο ανταγωνισμός μεταξύ μας για την ενδεκάδα είναι μεγάλος, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στον Παναθηναϊκό. Όλοι είμαστε συναγωνιστές, παλεύουμε για το συμφέρον της ομάδας. Έχουμε έναν δίκαιο προπονητή και αυτός επιλέγει ποιος θα παίξει. Όποιος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, παίζει. Σίγουρα είμαι χαρούμενος που τελείωσα την σεζόν ως βασικός, ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τίτλους και να κάνει μεγάλες πορείες στην Ευρώπη».

Για το μέλλον και την Ευρώπη: «Νομίζω ότι μας λείπει η συνέπεια για να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, θα γίνει ακόμα καλύτερη, αλλά πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Γνωρίζω ότι η ιστορία της ομάδας στην Ευρώπη είναι τεράστια. Την ξέρει όλος ο πλανήτης. Δεν αρκεί η συμμετοχή σε έναν προκριματικό γύρο, πρέπει να φέρουμε ξανά τον Παναθηναϊκό στις μεγάλες ευρωπαικές βραδιές του».