Αποφασισμένος να βάλει… πλάτη και να και να φτιάξει το Πανθεσσαλικό Στάδιο ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού Νόμου εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Δήμαρχος του Βόλου, δεσμεύτηκε να πληρώσει το κόστος της τοποθέτησης καμερών – περί των 300.000 ευρώ – αλλά και του τουρνικέ στο γήπεδο, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στις 18 Μαΐου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου:

«Πρέπει επιτέλους ο τελικός του Κυπέλλου να είναι γιορτή. Είχαμε φτιάξει το γήπεδο σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA. Με τον νέο Νόμο χρειάζονται νέες κάμερες υψηλού επιπέδου και σε χώρους πέραν από εκεί που υπάρχουν. Γι’ αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις και πρέπει να αποκτήσει ένα νέο σύστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Δημοτική Αρχή θα το περάσει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και θα βάλει τις κάμερες και μάλιστα ένα τουρνικέ που λείπει.

Από πλευράς λοιπόν μέτρων ασφαλείας και όρων που θέτει η Νομοθεσία θα τηρηθεί κατά γράμμα και θα πληροί τις προϋποθέσεις. Είναι ένα γήπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών και πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις. Έχουμε πενήντα μέρες στη διάθεσή μας και θα το έχουμε έτοιμο. Εδώ όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το Ολυμπιακό Στάδιο έχει κάμερες; Δεν έχει. Το κόστος είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το κόστος είναι 300.000 ευρώ. Θα γίνει γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Η Αστυνομική Διεύθυνση έδωσε άδεια για την παρουσία 12-13 χιλιάδων φιλάθλων. Άποψη μου είναι ότι μπορεί να είναι και 15.000 αλλά η Αστυνομία θα αποφασίσει. Πάντως το Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμο για τις 18 Μαΐου βάσει των προδιαγραφών του νέου αθλητικού Νόμου».