Περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κάμψης, διανύει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, αποκλείστηκαν πρόωρα στο EURO και έκτοτε απογοητεύουν με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα τους.

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Βοσνία, την περασμένη Τετάρτη, οι «πετεινοί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το ίδιο σκορ στην Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, δείχνοντας ανήμποροι να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Αναφερόμενος στην εικόνα των «τρικολόρ», ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντιντιέ Ντεσάμπ, σχολίασε:

«Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι. Καταφέραμε ν΄ αντιδράσουμε παρά την πίεση που δεχθήκαμε. Η σειρά των αγώνων είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Δεν κάνω αλλαγές για να κάνω αλλαγές. Η κατάσταση μπορεί να μην είναι καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από τον αγώνα, αλλά ούτε χειρότερη είναι. Μπορούμε πάντα να τα πάμε καλύτερα, αλλά παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ σφιχτό αντίπαλο, με πολύ πυκνή άμυνα. Χρειαζόμαστε πάντα περισσότερη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και κίνηση. Είχαμε την μπάλα στην κατοχή μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πρέπει να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες. Αλλά προφανώς ο στόχος μας, ήταν να πάρουμε τρεις βαθμούς».