Μπλεξίματα για τον Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Κλείνονται να βρεθούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Η συγκεκριμένη δίωξη ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα καθώς χθες (31/5) οι ομάδες ισχυρίστηκαν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη με βάση την έκθεση της Αστυνομίας, καθώς ήταν συμπληρωματική.

Πλέον με βάση και τη νέα κλήση σε απολογία, θα προστεθούν τα όσα αναφέρονται από την Αστυνομία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η θέση των δυο ΠΑΕ επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, με τον κίνδυνο ποινής κεκλεισμένων των θυρών να αυξάνεται επιπλέον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κων/νος Σπυρόπουλος άσκησε δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για παραβάσεις του πειθαρχικού κώδικα στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στις 21/05/2022. Επίσης ο αντιεισαγγελέας Νικ. Μαργαρίτης άσκησε δίωξη σε βάρος του ΑΟ Ξάνθης Κ20 για παραβάσεις στον αγώνα Κ20 SL2 Ξάνθη-ΑΕΛ στις 22/05/2022.

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας και o Αντεισαγγελέας άσκησαν δίωξη σε βάρος των:

– ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ & ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πλαίσια του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στις 21/5/2022 καθώς φίλαθλοι των δύο ομάδων εκτόξευσαν φωτοβολίδες, κροτίδες, πλατικά καθίσματα, ξύλινα κοντάρια, πέτρες κ.α. αντικείμενα εναντίον των διμοιριών που πραγματοποιούσαν φραγμό στις αντίστοιχες θύρες του σταδίου ΟΑΚΑ. Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 3 β’, ε’, 4β’, 5α’ και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

– Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ Κ20 στα πλαίσια της 1ης Αγωνιστικής Προημιτελικής Φάσης της Διοργάνωσης Νέων Κ20 Super League 2 με την ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ στις 22/5/2022
διότι μετά τον αγώνα δημιουργήθηκαν επεισόδια στα αποδυτήρια που συνδέονται με βιοπραγία προσώπου, καθώς οπαδός της ομάδας της Ξάνθης επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ καταφέροντάς του χτυπήματα. Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 14, 15 παρ. 4 στοιχ.β, 5 στοιχ.στ, και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.