Για το θέμα της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Metropolis 95.5, ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ουσιαστικά εφαρμογή των νέων μέτρων στα ελληνικά γήπεδα και καθώς στο Πανθεσσαλικό δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας, είναι αδύνατο να διεξαχθεί η αναμέτρηση με την παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων, υποστηρίζοντας πως κάτι αντίστοιχο συνέβη στους εντός έδρας αγώνες του Βόλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό, τον τελικό του κυπέλλου! Αλλά πάνω από τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, υπάρχει ο νόμος. Ας αναρωτηθούν όλοι οι φίλαθλοι γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Βόλος είναι η μοναδική ομάδα της Super League που δεν έβαλε κάμερες στο γήπεδό της. Όμως ο αγώνας είχε καθοριστεί πολύ πριν τον νόμο Βρούτση. Δεν παίζουμε, είμαστε αποφασισμένοι, ο νόμος τηρείται και θα τηρηθεί! Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια θεαματική αλλαγή.

Είδαμε μια ομορφιά στο ποδόσφαιρο, δεν ανοίγει μύτη, δεν πέφτει καρφίτσα. Όλοι σέβονται κα ζούνε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με φωνή, πάθος, λάβαρα και κασκόλ. Στον Βόλο επέλεξαν για δικούς τους λόγους η ομάδα να μην βάλει κάμερες. Εκεί δεν έγινε ούτε ένας αγώνας εντός έδρας της συγκεκριμένης ομάδας με κόσμο.

Αυτό δεν είναι θέμα της πολιτείας και του Υπουργείου Αθλητισμού. Η απόφαση για να γίνει εκεί πάρθηκε πολύ πριν τον νόμο Βρούτση. Βλέποντας και την εξέλιξη των πραγμάτων έπρεπε κάποιοι να είχαν αποφασίσει διαφορετικά, αλλά δεν είναι θέμα αξιολόγησης του Υπουργού Αθλητισμού.

Ο Υπουργός Αθλητισμού υποχρεούται να κάνει τα πάντα για να φέρει μια νέα εικόνα στη πραγματικότητα των γηπέδων με τις κάμερες, μεταρρυθμίζοντας το τοπίο στη χώρα μας, με την ψηφιοποίηση των εισιτηρίων, με τη ΔΕΑΒ που αισθάνονται όλοι δικαιοσύνη, που αισθάνονται, για πρώτη φορά, πως Υπουργός Αθλητισμού δεν είναι υπέρ ή κατά μια ομάδας. Γιατί τα μέτρα είναι συγκεκριμένα!

Θα ευχηθώ να δούμε έναν καλό αγώνα. Δυστυχώς δεν θα έχει θεατές, θα έπρεπε να έχει! Δυστυχώς δεν γίνεται με κόσμο γιατί εφαρμόζεται ο νόμος. Και ο νόμος είναι οριζόντιος για όλους. Αυτό σημαίνει κράτος δικαίου. Αν αυτό το γήπεδο δεν βάλει κάμερες, δεν θα ανοίξει ποτέ για φιλάθλους!».