Ο Παναθηναϊκός με αυτή την κίνηση διασφαλίζει το ” Απόστολος Νικολαΐδης ” για τα επόμενα 20 χρόνια για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις ακόμα και όταν θα έχει τα κλειδιά του Βοτανικού.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη Διπλή Ανάπλαση, ουσιαστικά είναι γεγονός. Αφορά τη διασφάλιση του Παναθηναϊκού αναφορικά με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέχρι τη στιγμή που θα πάρει τα… κλειδιά και του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα «business daily», παρατείνεται η διάρκεια της άδειας κατεδάφισης της Λεωφόρου, η οποία ήταν στα 10 χρόνια, για άλλα τόσα. Φτάνοντας συνολικά την 20ετία.

Ακόμη σημαντικότερο για τους Πράσινους, είναι πως το υφιστάμενο γήπεδο, λαμβάνει άδεια λειτουργίας για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα. Δηλαδή 20 έτη. Σε αυτή την περίοδο θα μπορεί τόσο ο Α.Ο, όσο και η ΠΑΕ, να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα τις εγκαταστάσεις στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Έτσι, παύει να υπάρχει η όποια καχυποψία αναφορικά με την έκδοση της άδειας κατεδάφισης και κυρίως αναφορικά με το αν θα επιτραπεί η χρήση της Λεωφόρου στον Παναθηναϊκό, μέχρι τη στιγμή που θα ετοιμαστούν όλες οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό.

Οι συγκεκριμένες χρονικές επεκτάσεις, έχουν περιληφθεί στο νέο κλιματικό νομοσχέδιο. Το οποίο και ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή. Όσο τυπικό κι αν μοιάζει, ειδικά το θέμα της άδειας λειτουργίας του γηπέδου ήταν σημαντικότατο, καθώς είχε λήξει η προηγούμενη που είχε εισαχθεί με νόμο το 2011.

Στη σχετική Έκθεση Συνεπειών του νομοσχεδίου, αναφέρεται:

«Με το προτεινόμενο άρθρο επιδιώκεται η ολοκλήρωση του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης με την υλοποίηση της άδειας κατεδάφισης της Περιοχής Ανάπλασης 1 (σ.σ.: γήπεδο Παναθηναϊκού), το οποίο συνιστά πρόγραμμα αναπτυξιακού υπερτοπικού χαρακτήρα με θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

Ειδικότερα, το άρθρο 33 του νομοσχεδίου, με θέμα την ισχύ της άδειας κατεδάφισης στην Περιοχή Ανάπλασης Ι, δηλαδή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, προβλέπει ότι «οι προθεσμίες της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 3983/2011 (Α’ 144) τροποποιούνται ως εξής:

α) Η χρονική ισχύς της άδειας κατεδάφισης της περ. Β επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη.

β) Η δυνατότητα εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων της περ. ΣΤ επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη.

γ) Η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου στην Περιοχή Ανάπλασης επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη».

Μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση όλες οι εγκαταστάσεις στην περιοχή του Βοτανικού, η Λεωφόρος μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα και φυσικά δίχως τον παραμικρό φόβο κατεδάφισης, λόγω της 10ετούς παράτασης στην σχετική άδεια. Με τις διαβεβαιώσεις του Κώστα Μπακογιάννη, να μετατρέπονται σε τροπολογία νόμου.