Σε μεταβατική περίοδο έχει μπει πλέον η ηγεσία της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μετά και την αποχώρηση του Nοέ Λε Γκρε, με τα σενάρια διαδοχής να δίνουν και να παίρνουν κυρίως την τελευταία εβδομάδα.

Μάλιστα ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, ήταν και εκείνο του θρύλου του γαλλικού ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος απέχει εδώ και αρκετά χρόνια από κάθε δραστηριότητα που περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο μετά και την αποφυλάκιση του.

Ωστόσο ο ίδιος με συνέντευξη που παραχώρησε στο «RMC» προχώρησε στη διάψευση των σεναρίων, τονίζοντας ότι δεν σκέφτηκε στιγμή να ασχοληθεί ξανά με οποιαδήποτε πτυχή του αθλήματος.

Θυμίζουμε ότι η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει μείνει «ακέφαλη» από τις 11 Ιανουαρίου όταν και παραιτήθηκε ο Νοέλ Λε Γκρε εξαιτίας των κατηγοριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που τον βάραιναν.

Αναλυτικά:

«Πρόκειται να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, είμαι προετοιμασμένος. Έκανα δήλωση τον Ιούλιο όταν απαλλάχθηκα από την επιχείρησή μου στην Ελβετία. Είπα ότι δεν θα επιστρέψω πλέον στα ποδοσφαιρικά ιδρύματα. Στο τέλος, δεν θα επιστρέψω στο Οι θεσμοί του ποδοσφαίρου. Μου φαίνεται ότι η Γαλλική Ομοσπονδία είναι μέρος των ποδοσφαιρικών αρχών. Άρα δεν θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο ή στη Γαλλική Ομοσπονδία

Κανείς δεν θα έρθει να με ψάξει. Κανείς δεν θα έρθει να σε ψάξει. Δεν έχω θέληση να πάρω την εξουσία. Έχω πάρει αρκετή κατά το παρελθόν. Ήμουν αντιπρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας 30 χρόνια πριν, έκανα τα πάντα. Ωραία, φτάνει! Και τις προάλλες δεν συζήτησα αυτό το ενδεχόμενο με τον Υφυπουργό αθλητισμού της Γαλλίας.
Μου αρέσει πάρα πολύ η ζωή που κάνω, δεν χρειάζεται να επιστρέψω. Γιατί να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο;»