Με λόγια θαυμασμού μίλησε ο Κιλιάν Εμπαπέ για τον Λιονέλ Μέσι.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο Κιλιάν Εμπαπέ μπήκε στο 21ο έτος της ζωής του. Ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι το νέο «μεγάλο αστέρι» του διεθνούς ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι σκοράρει «κατά βούληση», αλλά κυρίως, επειδή έχει κατακτήσει τρόπαια και διακρίσεις, που κανένας άλλος από τους κορυφαίους στην Ιστορία, δεν είχε καταφέρει στην ηλικία του.

Ο χαρισματικός άσος, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «France Football», μιλώντας για πολλά και διάφορα.

«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι ο Κιλιάν έχει αλλάξει. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε με νόημα ο Εμπαπέ και πρόσθεσε: «Τώρα απλώς, παίζει καθοριστικό και σημαντικό ρόλο για την ομάδα του. Ωστόσο, όταν είσαι 17 ή 18 ετών, τολμάς λιγότερο, επειδή δεν έχεις δείξει ακόμη τίποτα, δεν έχεις ακόμα την «νομιμότητα» να απαλλαγείς από αυτές τις σκέψεις. Πρέπει να σέβεσαι μια συγκεκριμένη μορφή ιεραρχίας. Τώρα, παίρνω την μπάλα πολύ περισσότερο και αξιοποιώ τις ευκαιρίες».

Στην συνέχεια, ο Γάλλος διεθνής άσος, αναφέρθηκε στην «μάχη» με τον Λιονέλ Μέσι για το «χρυσό παπούτσι»:

«Πέρυσι προσπάθησα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Και τότε συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να προσπαθήσω να αναζητήσω τον τίτλο του καλύτερου Ευρωπαίου σκόρερ. Αλλά, υπήρχε ο Μέσι… Έβαζα δύο γκολ, έβαζε τρία… Έβαζα τρία γκολ, έβαζε τέσσερα! Ήταν τόσο τρελός που μίλησα γι αυτό με τον Ουσμάν Ντεμπελέ και του είπα: «Δεν είναι δυνατόν, επίτηδες το κάνει; Βλέπει πόσα γκολ βάζω και απαντά»; Και ο Ουσμάν μου είπε: «Φυσικά και σε βλέπει»! Και είπα στον εαυτό μου πως είναι πολύ κολακευτικό να σε κοιτάζει ο Μέσι»…