Παρά τα σενάρια για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Παρί Σ.Ζ., ο Κριστόφ Γκαλτιέ θεωρεί ότι αξίζει να βρίσκεται και τη νέα χρονιά στο τιμόνι των πρωταθλητών Γαλλίας.

«Ναι, προσωπικά νιώθω ότι αξίζω να συνεχίσω», απάντησε ο τεχνικός στην ερώτηση εάν «αξίζει μία δεύτερη σεζόν» και πρόσθεσε: «Γιατί το αξίζω; Επειδή έδωσα τα πάντα αυτήν την σεζόν, με πολλή ενέργεια. Ξέραμε και ήξερα, πώς να παραμείνω στην πορεία σε πολύ, πολύ δύσκολες στιγμές, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο».

Και στην συνέχεια, ο Γάλλος προπονητής, εξήγησε την τοποθέτηση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δίκαιη ανάλυση, που δεν θέλετε να κάνετε, είναι ότι υπήρχε μια Παρί Σεν Ζερμέν πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μια, μετά το Μουντιάλ, με πολύ σημαντικούς παίκτες, ορισμένοι εκ των οποίων (σ.σ. όπως ο Νεϊμάρ), δεν έχουν παίξει από τότε και για 16- 17 αγώνες».

Ο Γκαλτιέ, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και σκοπεύει να το εξαντλήσει, παρά το γεγονός ότι είναι «κοινό μυστικό», πως οι διοικούντες, αναζητούν τον διάδοχο του.

«Μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε, προκαλώντας αηδία και επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού από κάποιους, αλλά ό,τι βιώνω εσωτερικά, κατά την διάρκεια της σεζόν, και ειδικά στο δεύτερο μέρος της με τους παίκτες μου και το επιτελείο μου, απέχει πολύ απ΄αυτά που υποστηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης», σχολίασε δηκτικά ο Γκαλτιέ και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Δεν με γλυτώσατε εσείς. Είμαστε πρωταθλητές Γαλλίας, έχουμε κατακτήσει το Champions Trophy. Και μία τέτοια χρονιά, δεν είναι καταστροφική. Δεν πήραμε το κύπελλο ή το Champions League, αλλά η κατάσταση, ήταν πολύ περίπλοκη στο δεύτερο μισό της σεζόν».